اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال | جمعه، ۵ خرداد ۱۳۹۶

پتله پلو غذای سنتی خمین - نمایش محتوای نوروز

 

 

پتله پلو غذای سنتی خمین

Loading the player...

دانلود

پتله پلو یکی از غذاهای سنتی ایران است که در  شهرستان خمین تهیه می‌شود.

تهیه سنتی پتله از فرآوری گندم به روش ذیلصورت می گرفته: ابتدا گندم را پس از تمیز کردن از سنگ و شن و کاه و آشغال، می‌شستند و سپس آن را می‌جوشاندند و بعد در مقابل آفتاب پهن و خشک می‌کردند. بعد از خشک شدن، آن را در گودالی به نام دیبک ریخته و با چوب دیبک‌زنی ( که یک تیر کوتاه چوبی بود و در اطراف آن یکی دو دسته چوبی کار گذاشته ‌بودند) که به‌ وسیله دو نفر زده می‌شد کوبیده و پوستش را می‌گرفتند. بعد از اینکه در دیبک پوست گندم گرفته شد آن را در دستاس (که نوعی آسیاب دستی و کوچک خانگی بود) می‌کشیدند تا هر دانه گندم به دو یا سه تکه شکسته یا نیمه بشود.

 این غذا بیشتر در زمستان سرور می گردد.

مواد اولیه تهیه این غذا شامل پتله، گردو، لوبیا چیتی خمین، برنج و سیب زمینی است که به‌صورت دَمی پخته می‌شود.

پتله پلو یکی از انواع پلوهای سنتی تبخ شده در دیار کهن خمین است که البته در مناطقی دیگر از کشورمان مانند استان همدان نیز به شیوه ای متفاوت طبخ می شود.

مواد لازم پتله پلو:

۲۰۰ گرم پتله (که مراحل تهیه آن در بالا ذکر شد)

به میزان لازم نمک، زردچوبه و لوبیا چیتی.

روغن و آب هم به مقدار لازم

طرز تهیه پتله پلو:

 پتله را در آب جوشانده و پس از تمام شدن آب آن را مانند برنج دم میکنیم