اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال | جمعه، ۳ آذر ۱۳۹۶

طرز تهیه ترشی خرفه (ترشی برگ خرفه) - نمایش محتوای خبر

 

 

طرز تهیه ترشی خرفه (ترشی برگ خرفه)

شناسه : 339412240

طرز تهیه ترشی خرفه (ترشی برگ خرفه)

طرز تهیه ترشی خرفه (ترشی برگ خرفه)

 

خرفه نام گیاهی است علفی و خودرو که در کنار سبزی خوردن مصرف شده و یا با استفاده از آن ترشی خرفه تهیه میکنند. با طرز تهیه ترشی خرفه آشنا شوید

خرفه چیست؟

پَرپَهَن (پرپین- پلپین) یا قلفه گیاهی است از سرده خُرفِه، یک‌ساله با برگ‌های ضخیم آبدار سبز با ساقه‌های قرمز و گل‌های زرد یا سفید کوچک و تخم‌های سیاه ریز که خواص دارویی دارند.

خرفه در بعضی از شهرهای کشور به عنوان سبزی استفاده می‌شود و برخی افراد با استفاده از برگ آن یک نوع ترشی خوشمزه به نام ترشی خرفه تهیه می‌کنند و یا تخم خرفه را داخل انواع ترشی‌جات مخلوط می‌ریزند. 

جالب است بدانید که تخم پرپهن را در شیرینی پزی برای تزیین نان برنجی و نان کشمشی و یا ترشی نیز به کار می‌برند.

استخراج روغن مصرفی خوراکی

در بسیاری از مناطق دنیا خرفه به عنوان علوفه مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا از آن روغن خوراکی می‌گیرند.

گیاه خرفه به دو نوع است: نوع وحشی پرپهن گیاهی است خزنده با ساقه‌های خوابیده قرمز رنگ و برگ‌های دایره‌ای گوشتی و گل‌های کوچک زرد رنگنوع پرورشی پرپهن ساقه‌های کلفت آبدار سرخ رنگی با بلندی ده الی چهل سانتی‌متر دارد. 

در ایران معمولا پرپهن را می‌کارند، ولی نوع وحشی‌اش نیز در مناطق شمالی ایران، در اطراف رشت، لاهیجان، تهران، تفرش، اراک و سایر نواحی می‌روید.

خواص خرفه:

این گیاه دارای خواص بسیاری است. طبیعت پرپهن سرد و تر است. قابض و مدر است، مسکن صفراست و حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد. پرپهن در رفع سر درد، تسکین عطش، قطع هر نوع خونریزی، خرد کردن سنگ مثانه، کاهش سرفه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و روده‌ها و بواسیر مفید است.

همان‌طور که گفتیم با استفاده از خرفه، ترشی بسیار خوشمزه‌ای به نام ترشی خرفه تهیه می‌شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی خوشمزه را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه ترشی خرفه:

خرفه

1 کیلوگرم

نمک، فلفل، زردچوبه

به میزان لازم

سیر

1 بوته

سرکه و آب

به میزان لازم