شفته شیرین

 

از غذاهای محلی شهرستان اراک در استان مرکزی است. برای تهیه این غذا ابتدا در قابلمه ای که قرار است شفته ها در آن پخته شوند، مقداری پیاز داغ، نمک، زرد چوبه، ادویه، رب گوجه فرنگی، سرکه و شکر اضافه می کنند که می توان به جای شکر از شیره هم استفاده کرد.بعد آب کافی در قابلمه می ریزند و می گذارند روی حرارت تا جوش بیاید.

طرز تهیه شفته ها به این صورت است که گوشت چرخ کرده، برنج نیم پز، سبزی معطر خرد شده،آرد نخود چی،تخم مرغ ،پیاز داغ،نمک، فلفل و زردچوبه را در ظرفی میریزند. مواد را با هم مخلوط می کنند و با دست ورز می دهند تا حالت چسبندگی پیدا کند. اگر مواد شل بود و به دست چسبید، دوباره کمی آرد نخودچی به آن اضافه می کنند و پس از مخلوط کردن آن ها را ورز می دهند. بعد از مواد به اندازه یک گوله کوچک بر میدارند و با استفاده از هر دو دست ،آن را قلقلی میکنند که اگر کف دست ها کمی با آب نمناک شود، شفته هابهتر قلقلی میشوند و ترک نمیخورند. سپس شفته ها را در قابلمه ای که از قبل روی حرارت است و در حال جوشیدن میباشد می اندازند. و در حالی که روی شفته ها را آب پوشانده، حرارت را کم می کنند تا شفته ها خوب پخته شود. این غذا باید آب کافی داشته باشد چون ابتدا آب آن را که بسیار خوش طعم است ترید می کنند و می خورند، شفته ها را هم بعد از صرف آب ترید شده ، نوش جان می کنند.