دوگوله (آبگوشت)

 

دوگوله (آبگوشت)

دوگوله در اصطلاح اراکی یعنی آبگوشت...یه نوع دوگوله هست که تقریبا مثل آبگوشت خودمون میمونه ..تنها فرقش اینه که به جای سیب زمینی دانه نیم کوب گندم میریزیم که بهش میگن دوگوله دن دار. یه دوگوله هم هست که بهش میگن دوگوله دو دار (دو = دوغ) (dou dar)   که اینطوریه
نخود + لوبیا + نعنا داغ + سیر داغ + پیاز داغ + بادمجان سرخ شده + کشک (به جای رب) اإ این آبگوشت به خاطر کشک سفیده... 

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:

  • گوشت دم سینه گوسفند یا گردن یک کیلو
  • بادنجان قلمی پوست گرفته و سرخ کرده ۵ عدد
  • نخود و لوبیا سفید ابگوشتی رویهم یک لیوان
  • ادویه آبگوشتی یا خورشی و زردچوبه
  • کشک جوشیده غلیظ ۳۵۰ گرم
  • نعنا داغ و پیاز داغ و سیرداغ
  • چغندر سفید خرد شده دو عدد

طرز تهیه:

گوشت  و دمبه را میشوئیم و همراه  با  نخود لوبیا و پیاز و گوجه - سیر - لیمو امانی  و۵ تا ۶ لیوان آب در حرارت ملایم بار میکنیم بعد از گذشت ۳ تا ۴ ساعت دمبه - پیاز - گوجه - سیر - لیمو امانی را از داخل قابلمه (دوگوله ) بیرون آورده و با گوشت کوب میکوبیم البته هسته های لیمو امانی را جدا کنید و بعد از کوبیدن انها را کمی تف داده و یک قاشق رب - ادویه - نمک را به آن اضافه کرده و مجدد تف ملائمی داده و به آبگوشت اضافه می کنیم. در نهایت سیب زمینی را اضافه میکنیم و منتظر میمانیم تا حدود نیم ساعت در حرارت ملائم جوش بخورد. توجه داشته باشید که هر چه  زمان پخت طولانی تر شود و حرارت شعله کمتر باشد و همچنین ظرف شما از نوع سفالی (دوگوله یا دیزی ) یا مسی باشد  آبگوشت شما خوشمزه تر می شود۰ در گذشته  آبگوشت را داخل دوگوله و پای آتش تنور بار می گذاشتند

بعد از گذشت زمان و آماده شدن آبگوشت ( اِوگوشت ) سفره را پهن کرده و شبزی - دوغ محلی - ترشی- نان محلی را  در صفره  چیده  و نوش جان کنید

 

Loading the player...