رونق تولید ملی | جمعه، ۹ اسفند ۱۳۹۸

جو قاسم - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

جو قاسم

 

گياه خوراکي زعفران وحشي با نام محلي جو قاسم يکي از گياهان خوراکي و خودرو در منطقه خمين است. گياه زعفران وحشي گياهي کوتاه به ارتفاع ‌٥ تا ‌١٥ سانتيمتر است، اين گياه داراي پياز تو پر نسبتا بزرگي بدون بو با طعم تند است كه از غده هاي زيرزميني ميباشد.این گیاه به حالت کروي و پوشيده از رشته هاي انبوع درهم و مشبک به رنگ قهوه اي روشن است و داراي حفره هاي کشيده و باريکي است. گلهاي اين گياه به رنگ آبي متمايل به بنفش، بنفش ياسي کم رنگ و گاهي کاملا سفيد هستند . جو قاسم را پس از تميز کردن به چند روش دلخواه براي مصرف کردن انتخاب ميكنند:

با مقداري آب  آن را آب پز، سپس به همراه پياز داغ آن را مي کوبند. جو قاسم را در روي آتش ذغال کباب مي کنند، و بعضي هم پس از تميز کردن گیاه آن را خام مصرف مي کنند. جو قاسم بصورت سرخ كرده و يا جوشانده بعنوان ماده اي غذايي و همچنين تقويت كننده و ضد روماتيسم مصرف سنتي دارد. اين گياه خوراكي كه بومي ايران است را ميتوان در بخش هايي از استان هاي کرمانشاه، همدان، مركزي و فارس يافت .

کلمات کلیدی: جو قاسم، گياه خوراکي، زعفران وحشي ،شهرستان خمين،استان مرکزی
 

" در نگاه بیشتر ببینید "